Tabloid formaat Volkskrant

De Volkskrant, een zeer bekende ochtendkrant die zowel landelijk als regionaal nieuws te bieden heeft. De krant brengt een diverse zaken onder het licht zoals dat verwacht wordt van een kwalitatieve krant.

Onderwerpen die belicht worden zijn naast het reguliere nieuws ook onderwerpen als recensies, achtergronden & ontspanning. De Volkskrant is dan ook een zeer interessante krant voor de lezers.

Kleine formaat (tabloid)

Nu de krant in het kleinere formaat uitgegeven wordt (tabloid) is het makkelijker om de krant mee te nemen en bijvoorbeeld onderweg naar het werk te lezen (bijvoorbeeld in de trein of bus).

Ongetwijfeld heeft u al wel eens iemand in het openbaar vervoer met de krant gezien.

Ook in het weekend de Volkskrant op de mat

Doordeweeks is er veel aandacht voor gebeurtenissen in de wereld. In het weekend (op zaterdag) wordt de krant ook bezorgd. Er is dan extra aandacht voor ontspanning, voornamelijk in het zogenaamde Volkskrant magazine.

In dit magazine staan ook vaak zaken besproken die u kunt uitvoeren in uw vrije weekend. Zeker de moeite waard en heel leuk om hier op zaterdag eens naar te kijken.

Achtergrond

Van oorsprong is de Volkskrant een rooms-katholiek weekblad. In de periode dat de krant werd opgericht (1919) was dit voornamelijk een arbeiderskrant. Ongeveer 3 jaar later heeft de krant de switch gemaakt naar dagblad. Sindsdien is de krant populair bij jong, oud, katholiek en niet-katholiek. Veel mensen raken verzot op de krant nadat ze een proefabonnement Volkskrant hebben genomen.

In deze periode krijgt u de krant enkele weken op proef. U kunt zo kijken of het iets voor u is, en of u gebruik wilt maken van de interessante aanbiedingen van dat moment. Vaak krijgt u ook een leuk presentje als welkomstcadeau. Op deze website de aanbiedingen verzameld.